SVE ŠTO TREBATE NA JEDNOM MJESTU!

U Selekcija.hr sustavu postoje sve vrste online intervjua

Većina ih je vrlo jednostavna i korisnici video intervjuima ili video sastancima pristupaju jednim klikom na link, zato ih se naziva „one-click“ video intervju. Svi video intervjui ili sastanci su neograničenog vremenskog trajanja. U Selekcija.hr sustavu možete koristiti sljedeće online video usluge:

  • 1. Online video intervju s kandidatom za posao
  • 2. Panel video intervju s kandidatom za posao (više predstavnika poslodavca - jedan kandidat)
  • 3. Grupni video intervju (više kandidata, jedan ili više predstavnika poslodavca)
  • 4. Konferencijski video sastanak
  • 5. Video-odgovori na postavljena pitanja
  • 6. Online video nadgledanje tijeka rješavanja testova

video sastanak
VRSTE ONLINE VIDEO INTERVJUA
online video intervju

Online video intervju

SVRHA: intervju ili razgovor najčešća je metoda procjene kandidata za posao. Online video intervjui postojali su i prije, a popularizirani su tijekom pandemije Koronavirusom i uvedeni kao pravilo u rad odjela za ljudske resurse većine tvrtki. Online video intervjui obično se kombiniraju s online psihologijskom procjenom radnih kompetencija kandidata, a to često rade psiholozi zaposleni u izrazito tradicionalnim (banke) ili izrazito naprednim sektorima (IT) jer su svjesni konkurentske prednosti utvrđivanja psiholoških radnih kompetencija kandidata za posao. Tijekom online intervjua, a nakon online testiranja, moguće je postavljati pitanja koja predlaže sustav Selekcija.hr, a na osnovi rezultata testiranja i upisivati ih direktno u sustav Selekcija.hr.
SELEKCIJA.HR RJEŠENJE: U skupini u kojoj se nalaze svi kandidati, po sredini trakice odabranog kandidata (video sastanak), administrator ili HR menadžer jednostavnim klikom na sivi kvadratić (monitor) biraju termin video sastanka koji se automatski šalje odabranom kandidatu, putem e-mail poruke. Ako je termin sastanka za nekoliko dana, odabranom kandidatu će svaki dan biti poslani podsjetnici za intervju. Panel video razgovoru kandidat pristupa jednostavno, jednim klikom na link video sastanka – bez šifri, komplikacija ili nepotrebnih instalacija.

panel intervju

Panel video intervju

SVRHA: Pod „Panel intervjuom“ obično se misli na intervju u kojem je prisutno više ispitivača i jedan kandidat za posao. Na taj način poslodavci se osiguravaju od pristranosti jednog intervjuera i to obično u završnim selekcijskim krugovima. Panel intervju predstavlja značajan gubitak vremena za sve sudionike, pa se obično izbjegava u početnim fazama selekcijskog postupka i za najniže radne pozicije.
SELEKCIJA.HR RJEŠENJE: U skupini u kojoj se nalaze svi kandidati, po sredini trakice određenog kandidata (video sastanak), administrator ili HR menadžer jednostavnim klikom na sivi kvadratić (monitor) biraju termin video sastanka koji se automatski šalje odabranom kandidatu, putem e-mail poruke. Kolegama može poslati link za sastanak, ali ako ako su kolege također upisani u sustavu Selekcija.hr, može odabrati kandidata i nakon toga tipku „Termin video sastanka“ (iznad skupine kandidata), gdje bira termin sastanka koji se nakon potvrde automatski šalje kandidatu, ali i svim kolegama, putem e-mail poruke. Ako je termin sastanka za nekoliko dana, odabranom kandidatu, ali i svim predstavnicima poslodavca koji su pozvani na sastanak, svaki dan će biti poslani podsjetnici za intervju. Panel video intervjuu svi pristupaju jednostavno, jednim klikom na link video sastanka, bez šifri, komplikacija ili nepotrebnih instalacija. Bez ograničenja trajanja.

grupni intervju

Grupni video intervju

SVRHA: Pod grupnim intervjuom obično se misli na jednog ili više ispitivača i više kandidata za posao. Na taj način obično se traže kandidati koji trebaju postati voditelji timova, komercijalisti, voditelje prodaje, ključnih kupaca ili kandidati koji se u radnoj organizaciji moraju prikladno nametnuti već postojećem, formiranom timu djelatnika.
SELEKCIJA.HR RJEŠENJE: U skupini u kojoj se nalaze svi kandidati, životopisi i rezultati testiranja, administrator ili HR menadžer jednostavnim klikom na prazni kvadratić ispred sličice kandidata odabire kandidate s kojima želi obaviti grupni video intervju. Nakon odabira kandidata za grupni intervju, klikom na tipku „Termin video sastanka“, iznad skupine kandidata, odabire vrijeme sastanka koje se nakon potvrde automatski šalje svim odabranim kandidatima, putem e-mail poruke. Ako je termin sastanka za nekoliko dana, odabranim kandidatima, ali i svim predstavnicima poslodavca koji su upisani u sustavu Selekcija.hr i koji su pozvani na sastanak, svaki dan se šalju podsjetnici za intervju. Grupnom video intervjuu svi pristupaju jednostavno, jednim klikom na link video sastanka, bez šifri, komplikacija ili nepotrebnih instalacija. Bez ograničenja trajanja.

video sastanak

Konferencijski video sastanak

SVRHA: Online video sastanak HR odjela ili cijele manje tvrtke. Online video sastanci popularizirani su tijekom pandemije Koronavirusom i uvedeni kao pravilo rada od doma u većini tvrtki, a za poslove u kojima nije nužan direktan kontakt s kupcima ili klijentima.
SELEKCIJA.HR RJEŠENJE: Svim klijentima omogućujemo održavanje konferencijskih video sastanaka, vrlo jednostavno, bez dodatnih šifri ili instalacija, bez ograničenja trajanja sastanka ili broja sudionika. Sudionici jednim klikom na link pristupaju sastanku. Zaposlenici mogu automatski dobivati poruke s terminom sastanka i podsjetnike za video sastanke (ako su upisani u sustav Selekcija.hr) ili im moderator šalje link za video sastanak, ako nisu upisani unutar sustava Selekcija.hr. Konferencijskom video sastanku svi pristupaju jednostavno, jednim klikom na link video sastanka, bez šifri ili nepotrebnih instalacija. Bez ograničenja trajanja.

video odgovori

Video-odgovori na postavljena pitanja

SVRHA: Za vlasnike tvrtki i predstavnike poslodavaca svi prethodno navedeni online intervjui mogu predstavljati značajan gubitak vremena pa ih obično izbjegavaju. Ono što vole pogledati, jer mogu kontrolirati utrošak vremena, su prethodno snimljeni video-odgovori na postavljena pitanja.
SELEKCIJA.HR RJEŠENJE: U nekoliko klikova mogu se odabrati i poslati pitanja na koja kandidati jednostavno, unutar sustava Selekcija.hr, snimaju video-odgovore na računalima, tabletima ili mobitelima, a bez dodatnih tehničkih zahtjeva ili informatičkih znanja. Poslodavci video-odgovore pregledavaju kad stignu, a dodatna prednost je što video-odgovore ne moraju gledati u cijelosti. Primjerice, ako su u prvih par sekundi utvrdili da kandidat nije za njih, prelaze na sljedećeg kandidata. Osim toga, video-odgovori su prikazani odvojeno, po prethodno odabranim pitanjima pa se ne mora gledati jedan veliki video već se poslodavac može usmjeriti samo na odgovore na pitanja koja smatra najbitnijima. Jednostavno i lako, a donosi puno!

nadgledanje

Online video nadgledanje tijeka rješavanja testova

NAPOMENA: zbog inovativnosti, još nije određen jednoznačan naziv ove usluge koja se već koristi kod nas, ali i u svijetu. Psiholozi ovu uslugu vole nazivati „superviziranim online testiranjem“, što ostali često nazivaju „nadgledanjem ili nadzorom tijeka testiranja“ ili „udaljenim nadgledanjem ispunjavanja testova“. U svijetu je najčešći naziv „video proctoring“ koji se kombinira s različitim načinima slikanja i snimanja tijekom rješavanja testova ili „real-time“ video monitoring.
SVRHA: osigurava vjerodostojnost ili pouzdanost rezultata testiranja, odnosno, prevenira varanje na online testovima uz ostale metode koje osiguravaju pouzdanost rezultata.
SELEKCIJA.HR RJEŠENJE: Tijekom rješavanja testova u sustavu Selekcija.hr moguće je online nadgledati ispitanike koji rješavaju testove, tijekom cijelog postupka rješavanja, bez ograničenja. Naravno, kandidati moraju imati uređaj s video-kamerom (laptop, mobitel, tablet), s kojeg će biti nadgledani i s kojeg će pristupiti testiranju. Tijekom rješavanja, moguće je upozoravati kandidate na nedozvoljene radnje glasovno ili pomoću tekstualnih poruka, bez da to čuju drugi kandidati, odnosno, bez ometanja rada ostalih ispitanika.

Sve vrste video intervjua isprobajte potpuno besplatno