6YrDST

Naša misija

Zaslužiti povjerenje poslodavaca osiguravajući im kvalitetnu uslugu procjene kandidata – kroz pouzdan, brz i jednostavan proces odabira kadrova. Psihološkom procjenom kandidata olakšavamo proces zapošljavanja i pomažemo u odabiru kadrova koji najviše odgovaraju zahtjevima radnih mjesta.

Strategija

Pratimo najnovije spoznaje iz znanstvenog i poslovnog svijeta. Kvalitetni smo, brzi i dostupni svim profilima poslodavaca. Odabir kadrova obavljamo na temelju najnovijih spoznaja iz svijeta, uz primjenu najnovijih i pouzdanih psiholoških testova. Tim psihologa koje angažiramo djeluje širom Republike Hrvatske.

Suradnici

Za potrebe profesionalne selekcije angažiramo licencirane psihologe s područja cijele Republike Hrvatske. Naši mobilni timovi po potrebi odlaze i u susjedne države.

Naši klijenti o nama

Iskustvom smo uvidjeli da je proces selekcije zaposlenika najbolje prepustiti psiholozima iz Selekcije.hr. I nismo pogriješili – to nam je sad uobičajena praksa!

Darko Moržan,
direktor tvrtke Biesterfeld Spezialchemie d.o.o. Hrvatska

 

Dva mjeseca nakon selekcije kandidata i preporuke  psihologa iz Selekcije.hr sumnjao sam u izbor jednog komercijalista za prodaju kvalitetne linije madraca. Ipak, u trećem mjesecu rada on je ostvario najveći prihod i zauzeo čelnu poziciju među komercijalistima!

Ivan Marion
direktor tvrtke Marion d.o.o.

Psihološko testiranje, procjena i odabir kadrova – zbog čega?

Jer ne postoji potpuno objektivan pogled ni na što! Svaki je naš pogled, na bilo što – pa onda i na kandidate pred nama, povezan s prethodnim iskustvima i našim emocijama.

A intuicija?

Poslodavci misle da biraju radnike prema intuiciji, “dobrom osjećaju” ili “unutrašnjem signalu”, međutim, u isto vrijeme, na nesvjesnoj razini, događa se proces usporedbe fizičkih i psiholoških osobina kandidata (pred njima) s ljudima koje poznaju od prije! Dakle, dok poslodavci misle da im intuicija signalizira tko je dobar, loš ili pametan, nesvjesno kandidate promatraju kroz prizmu svojih emocija i prethodnih iskustava s nekim drugim osobama! Sličnost je moguća ne samo na razini izgleda, nego i zbog boje glasa, načina ponašanja i gestikuliranja, psiholoških osobina… Nitko nije imun pa su pogreške u procjeni česte i neugodne, uz velike troškove!

Rješenje?

Profesionalna selekcija tj. primjena objektivnih i znanstvenih psiholoških testova uz ostale metode procjene. Tek nakon psihologijskih procjena uključujemo vlastite dojmove i donosimo konačne preporuke.

Rijetko koja struka se može pohvaliti ovako impresivnom empirijskom verifikacijom svojeg profesionalnog djelovanja! Utvrđeni koeficijenti operativne valjanosti za testove inteligencije i druge strukturirane dijagnostičke postupke svojom visinom potvrđuju da je profesionalna selekcija izvanredno djelotvoran postupak.

prof.dr.sc. Branimir Šverko
Suvremena psihologija 6 (2003), 2, str. 308.