KAKO MOGU ZNATI DA KANDIDAT NE VARA NA TESTOVIMA?

Razne metode koje osiguravaju pouzdanost rezultata

1. Nadgledanje tijekom rješavanja testova (supervizirano online rješavanje testova)
2. Zabrana snimanja prozora
3. Promjena mjesta točnog odgovora u zadacima
4. Izmjena redoslijeda zadataka u istoj kategoriji težine
5. Snimanje ili fotografiranje kandidata pri rješavanju
6. Upozorenje za napuštanje trenutne stranice

sigurnost
MJERE SIGURNOSTI U SUSTAVU SELEKCIJA.HR

Nadgledanje tijekom rješavanja testova

Tijekom rješavanja testova, a u sustavu Selekcija.hr, moguće je uživo nadgledati ispitanike koji rješavaju testove, tijekom cijelog postupka rješavanja, bez ograničenja. Naravno, kandidati moraju imati uređaj s video-kamerom (laptop, mobitel, tablet), s kojeg će biti nadgledani i s kojeg će pristupiti testiranju. Tijekom rješavanja, moguće je upozoravati kandidate na nedozvoljene radnje glasovno ili pomoću tekstualnih poruka, bez da to čuju drugi kandidati, odnosno, da se ne ometa rad ostalih ispitanika.

Zabrana snimanja prozora u kojem se rješava test

U sustavu Selekcija.hr, pri rješavanju psiholoških testova, zabranjeno je snimiti zaslon odnosno napraviti screenshot. Na ovaj način se osiguravamo da se naši testovi ne dijele na ilegalan način te da nitko ne može “uslikati” svoj zaslon i poslati nekome da mu riješi određeni zadatak.

Promjena redoslijeda zadataka

Pri rješavanju kognitivnih testova redoslijed zadataka se mijenja – tako da nitko ne bi mogao “napamet” naučiti točne odgovore. Pogotovo u slučaju da kandidat iz nekog određenog razloga test riješava ponovno.

Snimanje ili fotografiranje kandidata pri rješavanju testova

Kandidati se testiraju bez obzira gdje se nalaze, a opcija snimanja i fotografiranja kandidata osigurava vas od potencijalnih prevara. Sve što je potrebno da kandidat ima je web kamera ili odgovarajući uređaj sa kamerom (laptop, mobitel ili tablet). Snimanje ili slikanje tijekom testiranja je opcija koju odabire poslodavac, a u skladu s GDPR-om odobrava ispitanik.

Upozorenje za napuštanje trenutne stranice

Ukoliko kandidat napusti trenutnu stranicu odnosno promijeni “tab” prilikom rješavanja testa, sustav mu automatski izbacuje upozorenje. Upozorenja se bilježe te se mogu provjeriti za svakog kandidata. Na taj način kandidati ne mogu koristiti primjerice kalkulator bez da to bude primjećeno od strane administratora.

Isprobajte naš sustav potpuno besplatno