ZANIMA VAS ŠTO ZAPOSLENICI MISLE, A NEDOSTAJE VAM VREMENA I NAČINA DA TO ISTRAŽITE?

Online ispitivanje organizacijske klime i kulture u tvrtki

Ispitajte organizacijsku klimu i kulturu na uzorku svih zaposlenika ili određenih organizacijskih jedinica u Vašoj tvrtki! Bit ćete iznenađeni s prikupljenim informacijama jer inače, do poslodavaca dolaze "rafinirane" informacije koje mogu voditi krivim odlukama. S anonimnim anketiranjem, koje kandidati mogu odraditi iz sigurnosti vlastitog doma, dobit ćete vrijedne informacije, kvalitetne međusobne procjene radnika i poslovođa te moguće prijedloge za unaprjeđenje poslovanja.

anketiranje-zaposlenika-procjena-360°

INOVATIVNO I BRZO

U svrhu brze procjene organizacijske klime i kulture ili samo u cilju otkrivanja potencijalnih radnika-zvijezda putem međusobnih procjena radnika.

ANONIMNO

Zaposlenici slučajnim odabirom dobivaju pristupne podatke (elektronskim putem ili u papirnatom obliku) za sustav koji im garantira anonimnost pri rješavanju.

KORISNO

Korist ove metode je izrazito velika zbog upoznavanja s mišljenjem zaposlenika koje poslodavci rijetko doznaju bez modifikacija ili ``filtriranja``.

KONKRETNE INFORMACIJE O ATMOSFERI U VAŠOJ TVRTKI

Što dobijem "procjenom 360°"?

Nakon što radnici ispune ankete, vi možete pregledati rezultate zadovoljstva poslom, rezultate anketa o uvjetima rada ili prosječne ocjene kolega za svakog zaposlenika. Na taj način možete doznati tko su najbolji voditelji, a tko najbolji radnici, koga trebate unaprijediti i razne druge informacije o organizacijskoj klimi i kulturi u Vašoj tvrtki.

ZAŠTO JE VAŽNO MIŠLJENJE SVIH ZAPOSLENIKA MOŽE VAM DEMONSTRIRATI SLJEDEĆA ANEGDOTA

Početkom 20-tog stoljeća, u Velikoj Britaniji, živio je stariji, ali polivalentni znanstvenik Francis Galton koji je bio fasciniran mjerenjem fizičkih i mentalnih sposobnosti te genetikom i parenjem životinja. Zbog toga je često posjećivao stočne sajmove na kojima su seljaci izlagali i procjenjivali kvalitetu domaćih životinja. Inače, nije volio ljudsku glupost pa je sumnjao u razne procjene različitih kvazi stručnjaka i običnih ljudi. Godine 1906., na godišnjem sajmu West of England, naišao je na natjecanje u procjeni težine bika. Seljaci su kupovali ulaznice i na njima upisivali svoje procjene težine bika, a najbolji je trebao dobiti nagradu. Među 800 natjecatelja bilo je nekoliko iskusnih ljudi i velik broj onih koji o stoci nisu ništa znali. Galton je htio dokazati da su ti obični ljudi, kao i prosječni glasači na izborima, nesposobni kvalitetno procijeniti. Kad je natjecanje završilo, Galton je posudio glasačke listiće i napravio nekoliko statističkih analiza. Prosječna vrijednost svih procjena, sa svih listića, iznosila je 1.197 funti, a težina bika 1.198 funti. Na veliko iznenađenje Galtona, procjena mase bila je savršena!

ISKRENOST ZAPOSLENIKA U ANKETAMA NA RADNOM MJESTU

Rješavanjem anketa u Selekcija.hr sučelju, od doma i putem interneta, zajamčena je anonimnost i sigurnost osobama koje pristupaju anketiranju i međusobnoj procjeni. Na tradicionalan način (u firmi, papir-olovka) to nije moguće, jer su prilikom rješavanja anketa i međusobnih procjena zaposlenici manje iskreni zbog straha da će njihovi komentari biti prepoznati putem rukopisa ili načina pisanja rečenica.

  • Iskrenost pri ispunjavanju anketa metodom papir-olovka
  • Iskrenost pri ispunjavanju online anketa