POLITIKA PRIVATNOSTI

 

Selekcija.hr poštuje privatnost korisnika naših usluga. Politika privatnosti odnosi se na sve kandidate za posao, sve naše klijente, suradnike, korisnike i posjetitelje ali ne i na zaposlenike naše tvrtke. Prihvaćanjem Uvjeta korištenja korisnik potvrđuje da je upoznat i da se slaže s Pravilima privatnosti. Pravila privatnosti reguliraju prikupljanje, skladištenje i korištenje osobni podataka.

U nastavku prikazat ćemo vrstu osobnih podataka koje prikupljamo i kako koristimo prikupljene informacije, s kime ih dijelimo te prava i izbor koji korisnici našeg portala imaju o načinu na koji koristimo podatke. Opisane su i mjere koje poduzimamo kako bi zaštitili sve prikupljene podatke te način na koji nas možete kontaktirati u vezi sa našom politikom privatnosti i zaštitom Vaših prava.

 

PODACI KOJE PRIKUPLJAMO

Prikupljamo osobne podatke koji Vas identificiraju kao člana ili korisnika portala. Možemo prikupiti sljedeće osobne podatke:

Podaci o korisnicima:

 • OIB

Dodatno, možemo prikupljati podatke koje nam Vi dostavite o drugim osobama, kao podaci o kontaktima za slučaj nužde. Selekcija.hr ne prikuplja vaše osobne podatke ako vi izričito ne predate takve podatke i pristanete na njihovu uporabu. Selekcija.hr također ne obrađuje podatke koji spadaju u posebnu kategoriju osobnih podataka (rasno ili etičko podrijetlo, politička opredjeljenja, religija itd.), osim u slučaju kad je kandidat dao izričitu privolu za takvu obradu. Na Selekcija.hr portalu pridržavamo pravo koristiti “kolačiće” (“cookies” – male tekstualne datoteke pohranjene u vašem pregledniku) i ostale alate u smislu mjerenja učinkovitosti naših stranica, usluga, poboljšanja rada portala te samog sadržaja.

 

PODACI KOJE AUTOMATSKI PRIKUPLJAMO

Kada posjetite naš Portal, možemo automatski prikupiti određene podatke, kao što su IP adresa, karakteristike pretraživača, karakteristike uređaja, operativni sustav, jezične postavke, podatke o korištenju našeg Portala i druge statističke podatke o posjeti Portalu.

Podaci o korisnicima:

 • IP adresa
 • Karakteristike pretraživača
 • Karakteristike uređaja
 • Drugi statistički podaci o posjeti Portalu

 

KAKO KORISTIMO PODATKE KOJE PRIKUPLJAMO

Podatke koje prikupimo koristimo za sljedeće aktivnosti:

  • Odgovaranje na Vaše upite
  • Poboljšanje našeg poslovanja
  • Provođenje zakonskih obveza i zahtjeva na koje smo dužni odgovoriti, poštivanje ugovornih obveza i naših pravila poslovanja

 

INFORMACIJE KOJE DIJELIMO

Selekcija.hr jamči svojim korisnicima da osobne podatke koje prikuplja neće dijeliti ili predočiti trećim osobama te da oni nisu dostupni nijednoj osobi izvan Selekcija.hr, osim na temelju zakonske obveze.

Dodatno, Vaše osobne podatke možemo otkriti u slučajevima istraživanja prijevare ili nezakonitih aktivnosti.

Bilo kakav drugi prijenos Vaših osobnih podataka prethodno zahtijeva dobivanje Vašeg izričitog pristanka. Osobne podatke ćemo obrađivati i naknadno isključivo ako ste dali privolu za takvu obradu (privolu možete dati nakon što se prijavite u naš sustav).

 

SPREMANJE PODATAKA

Selekcija.hr pristupa spremanju osobnih podataka savjesno, ulažući maksimalne napore kako bi se Vaši podaci zaštitili na najbolji mogući način. Prijenos osobnih podataka odvija se internetom te unatoč svim uloženim naporima nikada nije u potpunosti siguran. Selekcija.hr ne jamči sigurnost takvog prijenosa stoga svaki korisnik podatke daje na vlastiti rizik. Nakon preuzimanja osobnih podataka korisnika, Selekcija.hr će poduzeti sve potrebne mjere kako bi se spriječio bilo kakav oblik zlouporabe podataka. Naši serveri nalaze se u Republici Njemačkoj pa Vaši podaci u enkriptiranom digitalnom obliku mogu biti preneseni i pohranjeni i u toj zemlji.

 

VAŠA PRAVA

Sukladno uvjetima koji su propisani GDPR-om, Vaša prava uključuju:

   • pravo na pristup osobnim podacima,
   • pravo na ispravak, brisanje ili ograničenje obrade Vaših osobnih podataka,
   • pravo na prigovor na obradu,
   • pravo na prenosivost Vaših osobnih podataka koji se obrađuju.

Također, nudimo Vam izbor o načinu na koji komuniciramo s vama i kako prikupljamo osobne podatke. Kako biste promijenili Vaše postavke i informacije, tražili uklanjanje s liste primatelja e-pošte, podnijeli zahtjev, molimo da nas kontaktirate na niže navedene adrese. Sukladno zakonu, možete zatražiti uvid u vaše osobne podatke ili zatražiti da ispravimo, izbrišemo ili blokiramo Vaše osobne podatke.

 

KAKO ŠTITIMO OSOBNE PODATKE

Održavamo administrativnu, tehničku i fizičku zaštitu koja je stvorena kako bi zaštitila osobne podatke od nenamjernih, neovlaštenih i nezakonitih izmjena, otkrivanja, korištenja ili gubitaka. Za dodatnu zaštitu osobnih podataka, molimo Vas da nakon što se prvi puta prijavite u sustav, promijenite dodijeljene pristupne podatke.

 

AŽURIRANJE GLOBALNE POLITIKE PRIVATNOSTI

Ova pravila privatnosti možemo povremeno ažurirati, bez prethodne najave, kako bi bila u skladu našem postupanju sa osobnim podacima. Sa značajnim promjenama, obavijestiti ćemo Vas postavljanjem obavijesti na našem Portalu.

 

KONTAKT

Ako imate pitanja ili komentar vezano za našu politiku privatnosti ili želite promijeniti podatke koje imamo o Vama, molimo Vas da nas kontaktirate na:
Selekcija.hr / Selekcija d.o.o.
Put Mostina 8
21000 Split

E-mail: info@selekcija.hr