Kako pronaći pouzdanu dadilju?

Dobra i pouzdana dadilja?

Briga o djeci odgovoran je i zahtjevan posao. Iako donosi puno radosti i ispunjenja, postavlja i izazove s kojima se često nije lako nositi. Npr., nedavno istraživanje provedeno u Americi pokazalo je da većina zaposlenih majki prosječno radi 14 sati dnevno. Čuvanje i briga o djeci, podučavanje, igra, obavljanje kućanskih poslova, samo su neki od svakodnevnih zadataka. Uspostavljanje balansa između njih i drugih nadolazećih zahtjeva roditeljstva te uobičajenih briga i odgovornosti može biti poprilično stresno. U konačnici, to djeluje kao obavljanje 2.5 posla s punim radnim vremenom. Uz to, većina roditelja želi maksimalno zaštititi svoje dijete i osigurati mu najbolju moguću skrb u svakom trenutku. Naravno, nemoguće je biti na dva mjesta u isto vrijeme. Stoga je pouzdana dadilja često pravo rješenje!

Psihološko testiranje dadilja

 

Ali, kako biti siguran da je određena dadilja dobar izbor za Vas? Većina ljudi, naravno, ne želi ostaviti svoje dijete s bilo kim. Stoga je ključno provjeriti informacije o osobi kojoj će biti povjerena briga o djeci. Uz ljubav prema djeci, dobra dadilja treba imati i razvijene organizacijske i komunikacijske vještine. S obzirom na to da će provoditi mnogo vremena s djecom, bitno je da je to osoba od povjerenja, netko na koga se možete osloniti. Naravno, svako je dijete drugačije i svako ima svoje specifične potrebe. Isto tako, i svaka je dadilja drugačija te više ili manje sposobna uklopiti se u obitelj kojoj dolazi. Izbor prave dadilje ovisi i o vašim željama i prioritetima. Dok nekome odgovara samoinicijativna i dinamična osoba koja postavlja ciljeve i jasna pravila, drugi prvenstveno tragaju za osobom koja će prihvatiti postojeću strukturu i slijediti Vaša pravila. Neki roditelji stavljaju veći naglasak na pružanje podrške i topline u odnosu s djecom, dok je drugima važniji autoritet. Također, neka su djeca osjetljivija ili traže više pažnje, nekima treba više podražaja i više sadržaja. Druga se, pak, lako prilagode na različite okolnosti i ljude. Dobra dadilja zna prepoznati jedinstvene potrebe djece i primjereno reagirati na njih te donijeti odluke koje su u najboljem interesu samog djeteta.

Iako su iskustvo i preporuke bitan izvor informacija, nezaobilazna je i objektivna procjena dadilja psihologijskim testovima. Ispitivanje osnovnih karakteristika pojedinih dadilja na ovaj način, daje vrijedne podatke o njima samima. Moguće je, primjerice, testovima provjeriti prednosti i nedostatke, profesionalni/životni stil ili uobičajeni način ponašanja, razmišljanja i osjećanja pojedinih dadilja. Naravno, objektivno dobivene informacije mogu se dodatno provjeriti intervjuom, s ciljem maksimalnog povećanja sigurnosti u procjenu i odabir.

Uigrani tim psihologa u Selekcija.hr već godinama uspješno surađuje s brojnim tvrtkama i provodi selekcijske postupke za različita radna mjesta. S obzirom na prirodu i osjetljivost posla dadilja, sve češće u prvi plan iskače važnost njihove psihologijske procjene. Ako ste i Vi jedna od osoba kojoj treba pouzdana dadilja, ili želite testirati postojeću, slobodno nas kontaktirajte! Recite nam više o svojim potrebama i željama preko linka: nekikontakt, a brigu o procjeni prepustite nama!