Sigurna online selekcija vs. zapošljavanje „na slijepo”

prednosti psihološkog testiranja kandidata za posao poželjan poslodavac headhunting psihologijsko testiranje upitnici ličnosti izbaci uljeza selekcija.hr psihološki testovi priprema za psihološko testiranje odabir kandidata za posao

Sigurna online selekcija vs. zapošljavanje „na slijepo”

Očajne situacije ponekad potaknu očajna ponašanja. Pazite na to! Iako je kriza, ne morate zaposliti prvu osobu koja naiđe samo zato što vam treba radnik. Razmislite, treba li vam netko čiji ćete rad konstantno provjeravati? Treba li vam netko nepouzdan? Treba li vam da i u izolaciji preuzimate tuđe obveze i razmišljate o ispravljanju tuđih grešaka? Jasno je da nema napretka u poslu s ljudima koji zabušavaju. Suočavanje s krizom COVID-19 neće biti efikasno ako popunite radna mjesta bilo kakvim kandidatima. Izaberite ljude koji stvarno mogu i žele dobro odraditi posao, a ne nekoga tko će vam biti samo dodatni teret. Zapošljavanje ostvarite nakon što upoznate kandidate. Testirajte ih, kako biste bili sigurni u njihov rad. Procijenite koliko su prikladni zahtjevima radnog mjesta. Provjerite odgovaraju li vašim potrebama. Popričajte s njima. Oslonite se na modernu tehnologiju, online testove i video razgovore. Ne zalijećite se pri zapošljavanju, da vas ne bi koštalo više no što ste spremni dati.

Kriza je i svi su doma. Možda upravo u ovom trenutku razmišljaju o novim profesionalnim prilikama. Uspješna poslovna priča u vremenu COVID-19 pandemije počinje online kontaktom! Omogućite da vam se potencijalni radnici predstave online, sa sigurne udaljenosti.
Pobrinuli smo se da kandidati u sustavu Selekcija.hr sve najvažnije informacije pruže iz sigurnosti svog doma. Na taj način nitko ne riskira. Zašto biste okupljali veći broj kandidata, riskirajući i njihovo i svoje zdravlje, kad postoji jednostavnije rješenje? Selekcija.hr sve prijave za vas skuplja na jednom mjestu. I to je tek početak!

Beskontaktno testirajte kandidate

Online i digitalni alati toliko su napredovali da nesumnjivo olakšavaju život. U organizacijskom kontekstu se sve više uviđa njihova korisnost. Brojne se organizacije oslanjaju na digitalna rješenja, kako bi kandidate što bolje upoznale prije donošenja same odluke vezane uz zapošljavanje. Online pristup selekciji postaje sve popularniji. Udaljena procjena kandidata, iz sigurnosti njihova doma, pogotovo u vremenu krize, postaje imperativ kad je u pitanju zapošljavanje. Zašto ne biste i vi svoje kandidate testirali bez dodatnih rizika? Jednostavno im pošaljite pozivnicu i provjerite koliko, svojim osobinama i kvalifikacijama, odgovaraju potrebama radnog mjesta. Ne brinite, sve može biti supervizirano! Moguće je, na jednostavan način, uključiti fotografiranje ili snimanje kandidata za vrijeme testiranja, a fotografije/snimke pregledati kasnije. Moguće je i pregledati video odgovore kandidata i na taj način saznati sve što vas zanima. Moguće je, također, organizirati cijeli video sastanak, s istovremenim online testiranjem jednog ili više kandidata. Provedite klasično testiranje na online način. Sve informacije koje ste prikupljali procjenom i kontaktom uživo, sada prikupite sigurnim, online pristupom. Testirajte online kao što ste testirali uživo. Malo je modernije i puno sigurnije!